Pagina URL: https://www.cepa.be/werkgevers/hulpverlening/medische-hulpverlening/medische-hulp-in-de-praktijk/

Pagina afdrukken

Medische hulp in de praktijk

Bij om het even welk ongeval schakelt u best altijd de professionele medische hulpverlening van Cepa in.

Als u een ongeval ziet gebeuren, bel dan allereerst naar het centrale noodnummer: 03/ 541 00 23.

Hoe verloopt dit telefoongesprek:

  • Cepa-medewerkers zullen een aantal vragen stellen.
  • Op basis van uw antwoorden zullen ze dan de ernst van de situatie beoordelen.
  • Zij zullen de meest aangepaste hulp sturen.
  • Als plaatselijke verzorging kan volstaan, dan sturen wij onze mobiele hulpposten uit.

Dit zijn ziekenwagens bemand door één ambulancier. De ziekenwagen zal tot bij de gekwetste medewerker rijden en daar de eerste zorgen toedienen.

  • Als een plaatselijke verzorging onvoldoende blijkt, dan voeren wij de gekwetste medewerker door naar het medisch centrum aan kaai 142.

Hier kunnen de artsen en de verpleegkundigen voorzien in een meer gespecialiseerde verzorging, zoals bijvoorbeeld een hechting of het ingipsen van gebroken ledematen. Zij volgen het herstelproces op en indien nodig kan de patiënt bijkomende behandelingen zoals kinesitherapie in hetzelfde centrum volgen.

In dat geval zal één van onze ziekenwagens ter plaatse komen. Dit voertuig is met extra medische materialen uitgerust en wordt door twee ambulanciers bemand. Eens ter plaatse zullen de ambulanciers inschatten of een MIHA (MUG-voertuig voor de haven) wenselijk is voor gespecialiseerde zorgen op de plaats van het gebeuren. Afhankelijk van de problematiek zal de patiënt naar het medische centrum of een nabijgelegen ziekenhuis worden vervoerd.