Pagina URL: https://www.cepa.be/havenarbeiders/faq/hoe-zit-het-nu-precies-met-de-extra-vakantiedagen-in-functie-van-je-ancienniteit-de-ancienniteitsvakantiedagen
Vanaf 5 t/m 9 jaar anciënniteit: 1 anciënniteitsdag
Vanaf 10 t/m 14 jaar anciënniteit: 2 anciënniteitsdagen
Vanaf 15 t/m 19 jaar anciënniteit: 3 anciënniteitsdagen
Vanaf 20 t/m 24 jaar anciënniteit: 4 anciënniteitsdagen
Vanaf 25 t/m 29 jaar anciënniteit: 5 anciënniteitsdagen
Vanaf 30 t/m 34 jaar anciënniteit: 6 anciënniteitsdagen
Vanaf 35 jaar anciënniteit: 7 anciënniteitsdagen
Opgelet: Aan havenarbeiders die beslissen om hun aanvraag op verminderde arbeidsgeschiktheid ‘VA’ uit te stellen, worden extra anciënniteitsdagen toegekend. Als je in het vakantiedienstjaar waarin je 55 jaar wordt geen aanvraag ‘VA’ indient, krijg je voor het overeenkomstige vakantiejaar 2 extra anciënniteitsdagen. Daarna krijg je per vakantiedienstjaar dat je de ‘VA’ hebt uitgesteld 1 bijkomende anciënniteitsdag in het overeenkomstige vakantiejaar.
Opgelet:
Anciënniteitsdagen voor juli, augustus, december kan je pas aanvragen vanaf 1 juni.
Anciënniteitsdagen worden niet meer toegestaan op volzette vakantieperioden.Volzette perioden: Er is per categorie en per dag een maximumgrens vastgesteld voor het aantal arbeiders dat vakantie kan nemen. Indien deze grens is bereikt, kan er geen vakantie (in elke vorm) meer genomen worden.
Voor havenarbeiders van de 3de aanwervingszitting is het bovendien niet mogelijk om vakantie (in elke vorm) te nemen op de werkdag vóór een volzette vakantieperiode.
Via het elektronisch loket ‘MyCepa’ en de wekelijkse Cepa-mailing kan je de stand van jouw resterende anciënniteitsdagen checken. Klik hier om je in te schrijven voor de Cepa-mailing.
Let op: Anciënniteitsdagen zijn niet overdraagbaar naar het volgende vakantiejaar!
De vergoeding is gelijk aan het feestdagloon op 1 januari van het vakantiejaar.
Opgelet: Voor foremannen, assistent-chef-markeerders en conterbazen, kan de vergoeding voor een anciënniteitsdag bestaan uit een werkloosheidsvergoeding via de uitbetalingsinstelling (na de afgifte van het linkerblad uit het werkboek) en een bijpassing via Cepa (na de wekelijkse verloning). Dit afhankelijk van het aantal gestempelde dagen tijdens de week waarin men een anciënniteitsdag neemt…